tisdag 14 juli 2009

Vad är det som krävs för en bokstavsdiagnos nu igen?

Fasen. Mitt bristfälliga TV-tittande under året har gjort att jag knappt kan sitta still och se en hel film längre. Att titta på film är ju inte att GÖRA något, man liksom bara FÅR. Har heller inte läst en hel bok sen förra sommaren, bara magasin med mycket färgglada bilder. Sätter jag mig med en bok är risken ganska överhängande att jag somnar omgående. Eller så tänker jag på andra saker så att jag måste börja om från början hela tiden. Vad är det som krävs för en bokstavsdiagnos nu igen?
Nu har jag i alla fall övat mig genom att titta på film två kvällar i rad. UTAN reklampaus. Det ni!

7 kommentarer:

maja sa...

Haha, jag har också samma känsla för tvn, jag ser i princip aldrig på tv och när jag gör det har jag väldigt svårt att sitta still. Korta tv-serier går bra, för då vet jag att de snart tar slut. Intressanta dokumentärer går också bra, för då liksom lär jag mig något samtidigt och det är gott nog. Men filmer...det får jag nästan ångest av...haha.

Vegomamman sa...

naja: Det är så trist, för jag älskar egentligen film, både som underhållning och konstform. Men jag har inte ro i kroppen längre! En timmes avsnitt av en bra Tv-serie går.. om det är reklampaus!

Åsa sa...

Haha, känner jag igen mig, eller?! Precis så är det för mig också! Senaste månaden har maken och jag dock tittat på ett par filmer som slutat 23.00 (=seeeeent!), eftersom vi sover till minst åtta nu på sommaren. Men jag resonerar så här: böckernas och filmernas tid kommer igen! Inte i år, kanske inte nästa år, men SEDAN! / Åsa i Falun

Vegomamman sa...

Åsa: Det kanske är så det är; diagnosen stavas SMÅBARNSFÖRÄLDER? Ja, vad många böcker jag ska läsa när jag är runt 40 och barnen är omöjliga att väcka istället för att få att sova!

Linnea sa...

Hej! Vad trevlig att hitta hit! Skönt att se att det finns fler vegetarianer! =) Härligt med inspiration till nya maträtter.. vi letar ständigt nya recept! Jag blir så glad när jag läser om dina veggobarn - för "alla andra" tror ju att barn bara äter korv och makaroner..
varma hälsningar
Linnea

Kicki sa...

Jag är småbarnsförälder men så fort kvällen kommer orkar jag faktiskt se film (så länge allt som bör vara fixat är någorlunda fixat) :)

Nu har jag en helt annan fråga. Jag ska på min första festival utanför min stad om inte ens två veckor (urkult) och ska campa där i en hel vecka.. Men jag har ingen aning om vad man tar med för mat! Vi har en liten kyl i husvagnen och endast ett frysfack. Det vore jätte snällt om du kunde hjälpa mig med lite ideér! Gärna sånt som är vänligt för min 15månaders dotter också. :)
Skulle bli såå tacksam!!

Vegomamman sa...

Linnea: Roligt att du hittat hit! Ja, mina barn äter det mesta i vego-väg, men en favorit är ju också sojakorv och makaroner...

Kicki: Ha, ha, du kanske fortfarande är ung...
Till din fråga; jag har typ aldrig campat, men okej då! Jag skulle ta med en påse sojakorv till frysfacket och massor av bönkonserver eller tetror. De behöver inte stå kallt! Keso till kylen och gryn som quinoa och cous cous. Kanske en påsen frysta ärtor? Grönsaker och frukt som man kan äta utan att tillaga kan man kanske handla färskt i närhtetn? Färdiga pastasåser som det bara är att vämra måste ju vara bra att ta med också.
Någon annan som har mer erfarenhet av camping-livet som kan hjälpa till?