torsdag 30 juli 2009

Arlas skumma miljötips


Okej, nu överdrev jag lite, det är väl inget skumt med miljötipsen i sig egentligen. Det skumma är att man inte nämner minskad köttkunsumtion i sammanhanget mat/miljö. Det är ju faktum att köttindustrin är en av de värsta miljöbovarna. Inte heller på den länk de anger läser jag något om att minskad köttkonsumtion är viktigt ur ett miljöperspektiv. Jag anar en konspiration här!

7 kommentarer:

Mijima sa...

Och ännu skummare blir det, Arla leverar ju mjölk både från Sverige och Danmark. Det kan bli rätt långt bort...Viva el Skånemejeri!

emelie sa...

Eller Gefleortens om man bor i de trakterna. :) Men det är ju inte konstigt att Arla "råkar" glömma kött- och mjölkproduktionens påverkan på miljön direkt... Skulle inte ge någon vidare bra reklam för dem själva.

Vegomamman sa...

*Muttrar* Skenheligt är just vad det är!

Sanne sa...

Ja, varför hör man överhuvudtaget aldrig det?! Borde sägas på nyheterna lite då och då som ren allmänbildning.

Malin sa...

det är nästan som om köttkonsumtionen är "helig" och ej bör ifrågasättas eftersom det verkar vara något ingen vill uppge. jag har heller inte förstått varför det är en sådan grej med att vara vetgetarian eller inte - det bästa vore väl om vi alla i alla fall MINSKADE köttkonsumtionen...

minns när jag bodde i kanada och min värdbror sa till mig att det är livsviktigt att äta kött minst tre gånger per dag!

Nathalie 21 årig vegetarian sa...

Håller med om att det är skumt att de inte tar upp köttkonsumtionen, som ju är en av de värsta miljöbovarna precis som du skriver! Trött jag blir på sånt här. Inte undra på att folk tror att det är så viktigt med kött när nästan det enda man får höra är om hur viktigt och bra det skulle vara med kött. När nämns det egentligen hur dåligt kött är?

Vegomamman sa...

Sanne: Det verkar dock som att att fler och fler får svårt att strunta i sambandet. Jag märker det i min bekantskapskrets till exempel!

Malin: Det är klart att det är bättre att MINSKA köttkonsutmionen än att inte göra något alls. Alla måste inte vara 100%vego.

Nathalie: Som jag sa till Sanne, så tycker jag ändå att sambandet bröjar påpekas på fler håll nu. Fast inte just av Arla kanske..