onsdag 15 juli 2009

Berglunds bageri - från ax till limpaHar du vägarna genom Gästrikland i sommar? Missa inte Berglunds bageri i Kungsgården! Bara deras homungsknäcke är väl värt en omväg... I det lilla bageriet bakar och säljer man fantastiskt bröd gjort av nymalt mjöl malt i den egna kvarnen. Självklart biodynamiskt!

Man blir glad bara av att komma in i butiken och mötas av den här kvinnan! Alltid lika trevlig och vänlig!


Mjölsortimentet består av Lantvetemjöl, Rågsikt, Rågmjöl, Grahamsmjöl, Vetekli, Kornmjöl, Korngryn och Mannagryn. Förutom i bageriet i Kungsgården kan man köpa deras mjöl på Bondenära och i Coop Gävleborg.Hemkokt hjortronsylt någon?
Om man slår sig ner en stund i deras ganska nyöppnade fik kan man om man har tur få sig en pratstund med ägarna, och tillika bagarna på Berglunds!

Det enda som kan kännas lite stressigt i denna lantliga idyll är vilken kopp man ska välja att dricka sitt bryggkaffe ur egentligen!


7 kommentarer:

loba sa...

Bara att få sitta ner och dricka ur den där röda koppen med grenverket på (längst fram i hyllan) borde vara väl värt en omväg :)

Vilka underbara bilder, sådana ställen gör mig glad i hela mig. Brödkultur när den är som bäst.

Alexandra Reichler sa...

Å bröööd... mmm känner doften :)

Sanne sa...

Har precis ätit quinoasallad efter recept från din blogg. Jättegod! Vill bara tacka för det.

Sessan sa...

Åh vilken mysigt café, det där brödet låter väldigt mumsigt. Måste ta en lite roadtrip dit. Tack för tipset. Kram

Puff sa...

En fundering kring något helt annat.. Du har nämnt att du använder Raps&Lin till barnmaten du lagar för Omega 3 skull. Men - linfröolja tål väl inte högre temperaturer, dvs uppvärmd mat? Eller är det ju pga kobination med raps som det fungerar?

Upplys en ovetande! :)

Vegomamman sa...

loba: Den röda koppen blev min favvo också!

Alexandra: Visst gör man!

Sanne: Roligt att det blev bra!

Sessan: Som sagt, det är väl värt en omväg!

Puff: Raps är också en bra källa till omega 3 och går bra att värma. Sen brukar jag tillsätta en tsk vid servering, efter att maten har värmts upp för att ta tillvara på linfröoljan.

Anna sa...

Åh, älskar Berglunds! Hade lyckan att bo i närheten en period och njöt av deras goda bröd varje vecka!