lördag 18 juli 2009

Kort reflektion och beslut

Ja, det är löpet igen. Hemma blir det inga fler löpe-ostar, men det är inget jag kommer att "predika om" på bloggen. Jag eftersträvar inte någon form av elit-vegitarianism. För mig är det mer värt att få ett mail där någon berättar att deras kött-älskande pojkvän gått med på att äta vego ett par dagar i veckan, mycket tack var min blogg. Då känner jag att jag har gjort skillnad. Det är på det sättet jag vill att bloggen ska fungera, som en inspiration för alla, inte som en pekpinne. Tack alla som har engagerat sig och hjälpt mig ta beslut i frågan!

5 kommentarer:

Åsa sa...

Hej! Intressant det där med löpe, måste tänka på det ett tag! Måste bara berätta att vi skulle köpa lördagsgodis idag och jag stod redo med en påse och en spade, då det där med gelatinet dök upp i mina tankar. Kollade på innehållsförteckningen för röda hallonbåtar: "gelatin (svin)" stod det. På en annan sort stod det "gelatin (nötkreatur)". Nämen! Äckligt! Inga geleisar för mig, tack! Detta hade jag inte valt bort om jag inte läst din blogg! / Åsa i Falun

Nathalie 21 årig vegetarian sa...

Har du något bra alternativ till ost utan löpe? Den enda osten jag testat är sojaosten som smakade pekka :( Vore bra med en ost som smakade relativt lika med den "vanliga" osten. Just nu avstår jag den vanliga osten pga löpen som finns i den. Men jag älskar ost så vill ju gärna ha något annat i ost väg att ha på mackan.

Vegomamman sa...

Åsa: Härligt! Och tur att det finns så mycket gott godis utan gelantin, Gott & Blandat, cola-flaskor från Malaco mm.:)

Nathalie: Jag fick massor av tips i kommentarerna till inlägget om ost och löpe. En ekologisk ost som heter Västan ska vara med vegetabiliskt löpe. Den smakar som vanlig ost!:)

malin sa...

Hur gör vid med det gamla E120 då??
Det röda färgämnet
Löss i godiset, läppstiftet? mysigt? Svenska löss? Nej, det tror jag knappast. Hejdå regnskog gissar jag på. Är det någon som vet?
Hur resonerar ni?

Kram

Vegomamman sa...

malin: För mig är det inte så svårt att undvika röda godisar, och läppstift använder jag knappt!