onsdag 8 juli 2009

Jag måste ha retat gudarna

I alla fall teknikguden. Den är helt klart inte på min sida. Nu har sladden som jag för över bilder från kameran till datorn med pajat, och den måste tydligen skickas till Linköping för undersökning och eventuell reparation. En liten fånig sladd. Skulle inte förvåna mig om de konstaterar att den inte går att laga och att jag därmed måste köpa en ny kamera, fast kameran funkar utmärkt. Men om jag inte kan lägga över bilder till datorn obehindrat är den inte längre ett verktyg som jag använda.

Det känns som att allt är en sammansvärjning av teknikindustrin. En ständig kapprustning där vi tvingas konsumera nya teknikprylar hela tiden, för att de gamla plötsligt inte går att uppdatera, ladda eller vad som helst. Eller bara faller i molekyler precis när garantin har gått ut.

Ordet och bilden är mitt sätt att uttrycka mig, den ena trivs inte utan den andres sällskap. De fina bilderna och recepten från idag blir det alltså inget med, utan jag har sex ganska kackiga alternativ:

1. Återanvända gamla, fina bilder.
2. Låna fina bilder av andra.
3. Ta halvfula bilder med mobiltelefonen.
4. Ta bilder med den vanliga kameran och gå till en fotoaffär och bränna ner dem på en CD.
5. Ta en bloggpaus tills sladden är på plats igen.
6. Vara lite cool och tänka det är ju för fasen bara en blogg, tagga ner lite nu va?

4 kommentarer:

maja sa...

jag har en liten kortläsare med usb-uttag som jag använder, då inte min dator har inbyggd kortläsare. Kanske kan du hitta en sån? De är bra också för att man sparar kamerans batteri längre då den slipper användas för överföringen. Hursomhelt, hoppas det fixar sig!

Vegomamman sa...

maja: Det låter som en bra idé, ska genast kolla upp vad en sån kan kosta och om det funkar med vår dator! tack snälla för tipset!

Mijima sa...

Min kortläsare kostade bara en hundring, och du, man blir inte bättre av en fotopaus! Jag har längtat efter kameran i flera dagar...

Vegomamman sa...

Mijima: Det låter ju fantastiskt billigt och bra!