Det här är en enkel och fräsch quinoasalld som passar bra till grillat. Vi åt halloumi till. Treåringen äter inte så bra i värmen, därför gör jag ett eget plockfat åt honom för att han säkert ska äta.
Bebisen får en anpassad variant med bara finhackad tomat, persilja, några bitar mynta, finskurna stora vita bönor och quinoa. Dressing av rapsolja och senap.
4 personer
2 dl quinoa
1 burk kalimata oliver
Några kvistar färsk persilja
Några stora blad färsk mynta
3 tomater
1/2 gurka
1 paprika
1 burk stora vita bönor (400g)
1/2 dl rapsolja
1 skvätt vitvinvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Örtsalt
Svartpeppar
Koka quinoan, gärna lite i förväg så att den hinner svalna. Finhacka tomat, gurka och paprika. Dela persiljan i små bitar och riv myntabladen i små bitar. Blanda quinoa, grönsaker, färska örter, stora vita bönor och kalimata oliver. Gör en dressing av rapsoljan, vitvinsvinägern och dijonsenapen. Pressa i vitlöksklyftan i dressingen och smaka av med salt och peppar. Salladen får gärna stå ihop sig en liten stund innan ni ska äta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar