måndag 20 juli 2009

Färgglad vegansk grillsallad med cous cous och gröna linser
Åh, vilken god mat vi ätit i kväll! Dessutom är det ett rent nöje att laga maten när man har så här fina grönsaker att laga av. Salladen uppskattades mycket av både Fyraåringen och Ettåringen.

4 personer

3 dl fullkornscous cous (okokt)
1/2 aubergine
1/2 squash
2 röda paprikor
1,5 dl gröna linser (okokta)
1/2 lila blomkålshuvud
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk garam masala
Örtsalt
1 tsk buljongpulver
Rapsolja
Vitlöksgrillkrydda
Citron havssalt

Skiva aubergine, squash och paprika. Vänd runt dem i grillkrydda och citron havssalt. Grilla tills de blivit mjuka och fått färg. Koka de gröna linserna (40 min om du inte blötlagt dem innan, då kan koktiden kortas något). Koka cous cousen tillsammans med buljongpulvret. Dela blomkålen i fina buktetter. Fräs den kokta cous cousen och de gröna linserna i rapsolja, gurkmeja, koriander och garam masala. Smaka av med örtsalt. Skär det grillade i bitar. Blanda allt till en varm grillsallad och smaka av igen med örtsalt.


Ett tips till föräldrar med kräsna vego-barn; lila blomkål var omåttligt populärt!

6 kommentarer:

loba sa...

Ååååh, så gott! Det här tänker jag plagiera rakt av :) Kul att alla tyckte om det!

emelie sa...

lila blomkål har jag aldrig sett! förstår att det var poppis hos barnen! :)

Puff sa...

Häftigt!
Måste bara tillägga att jag är supernöjd över att ha hittat din blogg, får så mycket bra inspiration till barnmaten här hemma. :) För visst, även om jag fortfarande serverar kött till resten av familjen(i mycket små mängder), så får jag ändå en bekräftelse på att jag inte är ute och cyklar när står och kokar bönor till bebisen. Annat var det när (nästan) 7-åringen var liten och jag ville servera honom vegetarisk mat. BVC hade då ingen info att tillgå och stöttade inte idén alls. Tack och lov att det är andra tider nu.

Nathalie sa...

Haha ja man blir ju inte direkt tröttare av att sitta vid datorn. Jag försöker med allt innan jag sätter mig här på nätterna. Sen vid 3-4 tiden så ger jag upp och sätter mig här. Tyvärr har jag ingen bra bok just nu, annars funkar det ju väldigt bra :)

Vegomamman sa...

loba: Gör det:)

emelie: Populärt hos de vuxna som lagade maten också, ha. ha

Puff: Kul att du hittar inspiration, och satsar på att ge din bebis bönor! Fortfarande är det många som inte får stöd av BVC när de vill ge sin bebis vegetariskt, ¨så det finns mycket kvar att göra.

Sara sa...

urtjusigt med lila blomkål!!