måndag 6 juli 2009

Middagstipset: Grönsakspanna med rosmarin och citron och grillade quornfiléer



Grönsaker i ugnen tröttnar vi aldrig på. Kvällens variant blev dessutom ovanligt lyckad! Vi undviker att salta så mycket innan vi stoppar in det i ugnen så att Bebisen ska kunna äta samma mat som oss. Det går lika bra att salta efteråt på tallriken.
4 personer
1 squasch
Potatis
1 liten palsternacka
1 röd paprika
1/2 kålrot
3 morötter
1/2 purjolök
1/2 citron
Rapsolja
Rosmarin
En nypa socker
Flingsalt citron
Skär allt i bitar. Förkoka potatis, morot, kålrot och palsternacka i ungefär 5 minuter. Häll rapsolja i en långpanna och lägg i de förkokta rotfrukterna tillsammans med paprikan, squaschen och purjolöken. Krydda med rosmarin, en nypa socker och pressa över saften från citronen. Vänd runt i oljan så att allt blandas. Värm i ugnen i ungefär 20 minuter, rör då och då, eller tills grönsakerna fått en fin, lite krispig yta. Strö över lite flingsalt med citronsmak när det är färdigt.
Quornfiléer med rub
Tina quornfiléerna. Gör en rub av till exempel grillkrydda och garam masala eller några andra kryddor du gillar. Vänd runt quornfiléerna så att de täcks helt av rub och grilla på båda sidor så att quornfiléerna får färg. Du kan också skiva den andra halvan av citronen och grilla med lite socker på. Servera som ett annorlunda tillbehör!

7 kommentarer:

loba sa...

Gott! Grönsaker i ugn kan man verkligen inte få för mycket av. Söta små morötter, majskolv och fänkål är favoriter här hemma. Och så rödbetor såklart.

Babysessan sa...

Grönsaker i ugnen, kan inte få nog av dem. Er middag idag ser verkligen super god ut. Måste pröva. Tack för fint tips.
Ha en fin kväll.

Alexandra sa...

Å gud så gott!
Tips: jag brukar smula ner chevre, valnötter och ringla lite honung över mina ugnsrostade grönsaker. Det är fantastiskt gott också!

Cookie sa...

Bra recept!

Kicki sa...

Verkar supergott!! Förresten, får jag länka din sida på min blogg?

Frida M sa...

loba: Fänkål och rödbetor använder vi alldeles för saällan, det är ju supergott!

Sessan: Tack så mycket:)

Alexandra: Det där måste jag testa, det får bli nästa gång vi gör grönsaker i ugn!

Cookie: Tack!

Kicki: Självklart får du länka, det är bara roligt!

Kicki sa...

Det var supergott!! Tack för ett bra recept :)