söndag 12 juli 2009

Gelantinblad i efterrätten


Ja, det fanns ju en efterätt med i menyn också. Tyvärr så upptäckte jag att den innehöll gelantinblad, så jag bojkottar det receptet. Bilden får inspirera er till att hitta på något annat gott med jordgubbar istället. De är ju fantastiskt goda att äta bara som de är! Eller ät tillsammans med receptet på Rabarbersorbet som finns hos Veggie in Norway. Garanterat gelantin-fritt!

7 kommentarer:

Hannah sa...

Vad taskigt att ha i det! Jag tycker att det är så onödigt!

Vegomamman sa...

Hannah: Det dröjer nog ett tag innan den traditionella restaurang-världen helt har greppat vego-grejen känns det som! Men det är i alla fall trevligt att man försöker inspirera :)

Anonym sa...

Hej!

Kan du inte lägga upp receptet ändå? Dels för att det finns många (*visslar lite försynt*) av oss som slarvar med det där gelantinet. Och För att man kan byta ut gelatinbladet mot gelésocker!

//malin

Sara Rudenmo sa...

Hej, jag fick också det där pr-mailet och mailade tillbaka om att gelatin på intet sätt är vegetariskt. De skulle då ändra receptet så att det blir vegetariskt.

Vegomamman sa...

malin: jag ska fundera på saken :)

Sara: Får se om det kommer en uppdaterad version som alla veggisar kan äta då!

Jenny sa...

ja, det är ju i allt. Men rabarbersorbeten ser jätte god ut!

Molly sa...

kan man inte byta ut gelatinet mot agaragar? hursom, trevlig blogg :) ha en finfin fortsättning på dagen samt en bra kommande helg.