söndag 12 juli 2009

Trerättersmeny med Quorn från Villa Källhagens kökschef


Villa Källhagen på Djurgården i Stockholm är en anrik restaurang med rötter ända från 1800-talet. Så här säger man på sin hemsida:
"I vår välrennomerade restaurang under ledning av Mathias Emilsson och Xavier Rodriguez, skapas modern mat med svenska rötter och blicken mot framtiden."
Och blicken mot framtiden har man verkligen, kökschefen Mathias Emilsson har nämligen tagit fram en trerättersmeny med Quorn som huvudingrediens:
- Målet med denna meny är att lyfta fram möjligheterna med Quorn, att med enkla grepp kunna omvandla och överraska med denna huvudingrediens. Jag väljer alltid råvarorna efter vad säsongen har att erbjuda, då smakar det som bäst och har ett förmånligt pris, säger Emilsson.
Tyvärr finns inte Quornmenyn att äta på Villa Källhagen, men en vegetarisk trerättersmeny kan man ändå få i form av en förrätt som består av Villans carpese, och en varmrätt i form av Grillad potatisfondant, ljummen sallad på knipprödbetor, äpple, gotlandsmorot och valnötter tillsammans med ruccolasallad och fetaostcreme. 165 kr kostar varmrätten.
Jag tycker att det är roligt att den vegetariska maten börjar ta plats i restaurangernas finrum och blev oerhört inspirerad av Mathias recept! Planen är att provlaga quornmenyn nu i veckan, och om någon mer är intresserad av att testa menyn så lägger jag ut recepten redan nu. Enjoy!

Inga kommentarer: