fredag 31 juli 2009

Fikatipset: Svart Kaffe på SödermannagatanOm man är i Stockholm och vill man ha en riktigt god vegetarisk fika-macka ska man bege sig till Svart Kaffe på Södermannagatan (Södermalm). De har en av de digraste mack-menyerna jag sett, och alltid fräscha råvaror. Välj bland olika ostar som tallegio, västerbotten och tofu-ost för veganer eller ta en hommus-macka. Till kräsna barn finns mackor med jordnötssmör och sylt. Man sitter ute på gågatan där man också hittar schyssta affärer som Grandpa och Coctail. .
Småbarnsfamiljer tar med sig fikat i en påse och går bort till Nytorgets fina lekplats, där barnen kan springa av sig.
(Lilla E tar det lugnt!)
Föräldrarna har det skönt på en bänk i solen. Ja, de föräldrar som begåvats med lite lugnare barn än våra vildingar i alla fall. Vi var tvugna att ge Ettåringen "time-out" flera gånger, hon gick fram som en ångvält på lekplatsen
Fyraåringen höll sig däremot ovanligt lugn, han börjar bli stor nu!

4 kommentarer:

Johanna sa...

Har du varit på Café Hängmattan? (Vegetariskt & veganskt, Södermannagatan). Mitt senaste fik-fynd, sjukt mkt goda mackor, röror, brööööd. Åh.

Vegomamman sa...

Johanna: La märke till det första gången idag. Hade inte sett det förut, med det såg skitmysigt ut! Får testa nästa gång jag är på Söder!

Johanna sa...

Ja, gört! Allt är vegetariskt/veganskt.

Vegomamman sa...

Johanna: Det låter ju helt fantastiskt!