söndag 19 juli 2009

Svärmors sommarpaj


Svärmor bjöd oss på en fantastiskt god jordgubbspaj, som också går enkelt och snabbt att göra. Var receptet urprungligen kommer ifrån visste hon inte, utan pajen har döpts efter den som gett henne receptet. Så för mig blir det alltså Svärmors sommarpaj. Använd dina favoritfrukter eller bär när du lagar den.
En liten pajform
Pajdeg:
100 g smör (låt det stå framme en stund)
1 1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Rör först ihop smör och socker. Blanda sen med ägget, vetemjölet och bakpulvret och rör till en smet. Bred ut den i den smörjda pajformen.
Fyllning:
3 dl gräddfil
1 ägg
1-2 tsk vaniljsocker
Jordgubbar eller andra färska frukter och bär.
Rör ihop fyllningen och häll den över smeten. Dela jordgubbarna på hälften och lägg placera ut dem i fyllningen. Grädda på 175 - 200 grader i c:a 30 minuter.

2 kommentarer:

Alexandra Reichler sa...

Å gud så gott! Paj blir det här!

Vegomamman sa...

Alexandra: Jag ska också köra en repris på pajen snart, bland de godare pajerna jag ätit :)