En god och matig potatissallad som funkar bra utan tillbehör eftersom den innehåller protein från bönor. Inte idealisk för vår familj egentligen eftersom Bebisen inte får äta nötter eller spenat och Treåringen gillar inte heller spenat. Vi löste det med att de fick sina egna varianter, det behöver inte vara så komplicerat!
4 personer
Färskpotatis efter behov
100 g färsk eller fryst bladspenat
200 g kokta adzukibönor
1 röd lök
1 bit parmesan
1 röd paprika
1 näve valnötter
Dressing:
3 delar rapsolja
1 del vitvinsvinäger
1 msk senap
1/2 msk honung
2 tsk torkad dill
Salt, peppar
Koka färskpotatisen, den får inte bli för mjuk. Skiva paprikan och fräs den tillsammans med bladspenaten i lite olja en stund. Salta lätt. Skiva den färdigkokta potatisen och blanda med spenaten och paprikan. Skiva rödlöken, riv parmesanen och hacka valnötterna. Blanda allt och slå på den färdigblandade dressingen.
För kräsna Treåringar passar plockmodellen bra; paprika, riven parmesan, valnötter (rika på omega 3), hel färskpotatis, turkisk yoghurt. En komplett måltid näringsmässigt.
Bebisen får en mungbönsgryta från frysen, adzukibönor och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar