Ecologica som jag antar att de syftar på (måste vara det vanligaste ekologiska vinet) är faktiskt inte särskilt gott! Vet dock inte om det beror på avsaknaden av insektsmedel.
Hehe, Rocky är bra! Men jag har svårt att tro att det beror på ekologiskt/icke-ekologiskt om ett vin är gott. Det påminner mig om när man införde eko-kaffe på ett universitetsfik i Umeå och alla tyckte det smakade gyttja (jag vet inte, för jag dricker inte kaffe) och därmed drog många slutsatsen att allt eko-kaffe var skit. Jag är varken vinkännare eller kaffekännare men enligt mig är det en rätt banal slutledning, smaken hänger väl på kaffeböna eller vindruva, inte insektsmedlens vara eller icke-vara.
..är det inte så att ekologiskt vin odlas som vin gjordes förr, på gammalt vis, innan bekämpningsmedel och massproduktion? Isåfall borde ju vinkännare (dit inte jag räknas) anse att ekologiskt vin smakar bättre, för det är liksom det rena, ursprungliga... nått sånt.. :)
Den här bloggen är inte längre aktiv, men vi uppdaterar regelbundet på Instagram där vi helt enkelt heter Vegofamiljen. Välkommen att följa oss där eller bläddra bland tidigare receptsamlingar!
Follow this blog with bloglovin
Hitta rätt i bloggen
Bloggen har ett ganska stort receptarkiv. Om du letar efter ett speciellt recept eller något annat kan du antingen använda sökfunktionen eller leta bland "etiketterna" längre ner på sidan. Allt om vegetarisk barnmat finns till exempel samlat under en egen etikett.
5 kommentarer:
Ecologica som jag antar att de syftar på (måste vara det vanligaste ekologiska vinet) är faktiskt inte särskilt gott! Vet dock inte om det beror på avsaknaden av insektsmedel.
Jag har testat ett par ekoviner som jag gillade, men så är jag ingen kännare direkt längre. Dricker för lite vin helt enkelt!
Hehe, Rocky är bra! Men jag har svårt att tro att det beror på ekologiskt/icke-ekologiskt om ett vin är gott. Det påminner mig om när man införde eko-kaffe på ett universitetsfik i Umeå och alla tyckte det smakade gyttja (jag vet inte, för jag dricker inte kaffe) och därmed drog många slutsatsen att allt eko-kaffe var skit. Jag är varken vinkännare eller kaffekännare men enligt mig är det en rätt banal slutledning, smaken hänger väl på kaffeböna eller vindruva, inte insektsmedlens vara eller icke-vara.
..är det inte så att ekologiskt vin odlas som vin gjordes förr, på gammalt vis, innan bekämpningsmedel och massproduktion? Isåfall borde ju vinkännare (dit inte jag räknas) anse att ekologiskt vin smakar bättre, för det är liksom det rena, ursprungliga... nått sånt.. :)
Maja: Jag läste en intressant artikel om ekovin i Allt om mat för ett tag sen, jag ska se om jag kan hitta informationen igen och skriva om det!
Skicka en kommentar