När jag och mina syskon kommer hem till mamma och pappa vill vi alltid ha hemgjord pizza första kvällen. Det hör liksom till. Den här gången bjöds det på en sommarfräsh variant från Renée Voltaire efter ett recept ur tidningen Allt om Trädgård. Ännu godare än vad det ser ut att vara!
Så här gör du pizzan:
Rör ut 1/2 pkt jäs i 2,5 dl ljummet vatten. Häll i 2 msk olivolja och 1 nypa salt. Arbeta ihop ca 7 dl siktat dinkeljöl. Låt degen jäsa i 1 timme. Dela degen i 4 delar och baka ut till pizzabottnar. Lägg på lite riven mozarella och grädda bottnarna i 200 grader ca 15 min. Toppa med bladspenat, groddar, majs och tomater. Avsluta med att ringla över en god vinegrette.
(Treåringen tyckte att groddarna på pizzan var godast!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar