söndag 31 maj 2009

Grekisk sallad med röda linser och avocado + BebisbonusDagar som dessa när det känns som att man varit utomlands på någon solig charter hela helgen vill man helst av allt äta sallad. Grekisk sallad är gott, men inte så matigt. Mina föräldrar bjöd på en variant inspirerad av Blå portens kök, som innehöll röda linser och avocado. Det blir genast mycket matigare och mer protein till måltiden.
4 personer
3 tomater
2 avocados
1 påse blandade oliver (I love eco)
1 röd lök
200 g fetaost
1 gul paprika
1 påsen blandsallad
1/4 isbergssallad
400 g kokta röda linser
1/2 gurka
Olivolja
Örtsalt
Svartpeppar
Skär isbergssallad, skiva rödlök, paprika, fetaost och gurka. Blanda med oliverna och de röda linserna. Blanda ner olivolja och smaka av med örtsalt och peppar. Lägg upp i en vid skål och lägg skivad tomat och skivad avocado ovanpå. Droppa över olivolja på tomaterna och salta och peppra. Ät tillsammans med ett gott bröd.
Bebisbonus (från 8 månader)
Hacka avocado fint (alternativt mosa) och skär loss bitar av tomatköttet som du hackar fint (skalet sätter de lätt i halsen). Blanda med keso och röda linser.

2 kommentarer:

Lina sa...

blev faktiskt grekisk sallad här också, själv drog jag ner quinoa i för att få det matigare.
det är nog enda gången jag uthärdar quinoa, utblandat i sallader så att man inte känner det... förstår mig inte på denna trista lilla matvara.

men grekisk sallad är å andra sidan oslagbart gott, helst med tzatziki och varmt bake off-bröd till!

Vegomamman sa...

Lina: Quinoa är jättegott tycker jag. Och proteinrikt! Och tzatziki är ju såklart en sommarhöjdare också :)