lördag 30 maj 2009

Vegopappan goes husmorsbloggareJag fick ett husmorstips från Karin, vad man kan göra med all rabarber. Om man inte vill baka paj hela tiden. Att göra marmelad var visst inte alls krånligt, det var bara att läsa på syltsockerpaketet och sen sätta igång. Sagt och gjort. Jag gick och tömde trädgården på rabarber, köpte ett paket syltsocker och satte Maken i arbete.
Han förklarade snart att han gärna skulle pyssla med detta på heltid, inte alls missnöjd med sin sysselsättning för kvällen. Och för att vara ett första försök blev resultatet helt okej med tanke på att vi inte ens äger en hushållsvåg, och det är tydligen rätt viktigt när man pysslar med husmorsgrejer.
Marmeladen blev riktigt god, bara lite för hård i konsistensen. Och kom ihåg, att har du ett kilo frukt eller bär som du inte vet vad du ska göra med är det bara att gå och köpa ett paket syltsocker så står det vad du ska göra, och sen känna dig som en riktig husmor!

3 kommentarer:

Karin sa...

Kul att ni provade!

Vegomamman sa...

karin: Ja, vi behöver lite pushning för att göra sånna där saker. Annars kommer vi oss inte riktigt för, tror att det är så svårt och krångligt!

Karin sa...

Med syltsocker kommer man mycket långt i husmodersvärlden!