fredag 29 maj 2009

Grilla vegetariskt: Skivad bakpotatis och tofuspett


Ja, vi älskar att grilla tofu. Den tar smak av precis allt du väljer att marinera den i. Kvällens marinad var rikitigt lyckad, så ni får receptet på den. Men först bakpotatis.
4 personer
2 bakpotatisar
Rapsolja
Vitlöksgrillkrydda
Svartpeppar
Flingsalt
Ett knippe färsk oregano
Skär bakpotatisen i skivor och förkoka i ungefär 5 miunter. Pensla med olja och häll på vitlöksgrillkrydda och svartpeppar. Lägg på grillen tillsammans med ett knippe färsk oregano och grilla sakta under lock i ungefär 20 minuter. Vänd då och då. Strö över flingsalt när det är färdiggrillat. Servera med tofuspett och en somrig sallad.
Tofumarinad ( Ett paket)
1 msk muscovadosocker
1/2 dl olivolja
1/4 dl balsamicovinäger
1/4 dl soja
1 tsk chilisås
2 tsk american barbecuesås
5 droppar iquid smoke
3 vitlöksklyftor
1 tsk grönsaksfond
1 tsk paprikakrydda
1 msk senap
1/2 dl vatten
Skär tofun i tärningar och lägg i en plastpåsen tillsammans med marinaden minst en timme innan ni ska grilla. Trä tofun på träspett och grilla ungefär 4-5 minuter på varje sida (det ska inte brännas).
Fler vegetariska grillrecept finns arkivarade under "grillat."

4 kommentarer:

hippihäxan sa...

Det ska testas!
Mitt mål den här sommaren är att lära mig grilla! Har alltid tyckt att det är överkattat, det är bara för att det är socialt som jag gör det. Slutar ändå alltid med att jag lagar maten i köket för då vet jag att det blir bra :)

maja sa...

tack för den marinaden! Har köpt en stor bit tofu och måste se till att det blir bra så att resten av middagsbordet också kan tänka sig att käka tofu fler gånger... :)

Emelie sa...

Hej! Jag måste bara få tacka för en helt otroligt bra och inspirerande blogg, många fina tips och råd och härliga recept.

Vegomamman sa...

hippihäxan: Jag kan inte heller grilla.. Jag står snällt i köket och fixar tillbehör medan maken sköter grillen!

maja: Åh, hoppas att det blir lyckat!

Emelie: Hej! Vad roligt att du berättar det, jättekul att höra!