Somrig pastasallad med färsk basilika.
Spenat-och fetaost fyllda bullar. Ännu ett recept som Renée Voltaire bjussar på i tidningen Allt om Trädgård. Ni vet väl att ni kan hitta fler recept på hennes blogg?
Gör så här:
Gör grundreceptet på ett gott bröd eller pizzadeg. Kavla ut tunt som när du bakar kanelbullar. Bred på färskost och lägg på spenatblad så att det täcker. Salta och smula över fetaost. Ringla över lite basilikaolja (gör egen av vtilök, olivolja och basilika). Rulla ihop degen och skär rullen i skivor. Grädda direkt i 200 grader.
Klassisk broccolipaj, både vegansk och vanlig fixade Syster-yster och hennes kille.
Färdiga falaflar. Allt måste inte vara "made from scratch" varje gång.
Svartrötter kokta i vin med getost, också det ett recept från Markus Auyalays bok Med mycket grönt som jag tipsade om förut. En verklig delikatess!
6-8 långa svartrötter
2 dl rött portvin
4 dl rött vin
2 msk rödvinsvinäger
salt occh peppar
4 msk olivolja
1-2 msk flytande honung
några timjankvistar
200 g getost (Det finns en hård getost av ett märke som heter typ Mosshulta och säljs på Willys som blir väldigt god till svartrötterna.)
Skala och dela svatrötterna. Koka dem i portvin, vin, vinäger och lite salt i en vid kastrull på låg värme i 15 minuter tills nästan allt kokat in. Lyft upp svatrötterna och lägg på ett serveringsfat. Blanda olja, honung och 2 msk av kokspadet. Droppa blandningen över svartrötterna och krydda med salt och peppar. Strö över timjan och smula eller skiva över getosten.
4 kommentarer:
*dregel*
Vilket kalas! De där spenatbullarna måste jag försöka veganisera och laga :)
loba: Gör det! Gröna oliver är ju också salt och gott. Eller det kanske funkar med någon form av tofu-ost?
Jag älskar också Markus Auyalay! Ser mycket gott ut alltihop!
Skicka en kommentar