torsdag 14 maj 2009

EgomorsaPrecis som Åsa, en av bloggens alla kloka läsare, påpekar är det kanske dags för Bebisen att sluta sova sin förmiddagstupplur. Jag är bara inte helt vän med tanken ännu.
För egomorsa som jag är tycker jag att det är ganska skönt när hon sover en timme på förmiddagen. När skulle jag annars surfa och dricka kaffe? Hur skulle jag hinna med att förfasa mig över klimathotet eller fnysa åt de senaste trend-dieterna?
Tiden efter att jag lämnat Treåringen på dagis och bebisen sover, mellan klockan 9 och 9:47 ungefär, brukar vara min egen. För under eftermiddagstuppluren brukar jag försöka lägga henne i vagnen så att jag kan ägna mig åt andra mer eller mindre viktiga behov, typ handla mat, frisk luft, ljus och motion. Hur prioriterar ni andra mammor tiden när barnen sover?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för svaret på frågan (om ev köttätande)! Och så fick jag vara med på ett annat hörn också... Hihi! Känner igen detta med oron över att bebisen ska sova på andra tider. Jag tänkte också precis så, att jag skulle förlora egentid o s v. Det minns jag att jag även gjorde med min stora flicka, nu 4,5 år. Men för vår ettåring blev det så att sömnen på fm och em blev sämre, han var inte riktigt trött, han sov kortare, han hade svårt att somna in. SÅ till slut en dag bestämde jag mig: nu håller jag honom vaken till efter lunch! Det gick super bra - han åt lunch 11.15 och sedan sov han gott tills jag fick VÄCKA honom 14.00 för att hämta syrran på dagis! Den egentid jag fick var underbar...
Tack igen för din blogg! Det är så roligt att läsa det du skriver! Ha en skön dag och helg! / Åsa i Falun

Vegomamman sa...

Åsa: Det är alltid roligt med kommentarer, det får en att tänka till lite extra! Tack för peppande ord om sovvanor också :)