fredag 8 maj 2009

Nya ekovanor skapar goda ringar på vattnet


(Ekologiska fruktbjörnar från Kung Markatta)

Nej, jag köper inte allt bara för att det står KRAV-märkt eller ekologiskt på. Däremot försöker jag förändra familjens vanor och göra dem mer hållbara, utan att det svider allt för mycket i plånboken. Sen jag tog ett princip-beslut att bara köpa ekologisk choklad så frestas jag inte längre att köpa choklad i veckorna bara för att jag råkar vara hungrig eller sugen när jag står vid kassan. Jag köper ekologisk choklad en gång i veckan för 28 kr, punkt slut. Frågan är om det inte gynnat min ekonomi att gå över helt till eko.
På samma sätt resonerar jag den här veckan kring Treåringens lördags-godis. Han äter godis en gång i veckan, då kan jag lika gärna köpa KRAV-märkt godis för 25 kr istället för en vanlig påse för 15 kr. Prisskillnaden per vecka är inte mycket att bråka om.
Att ge Treåringen ett kex lite slentrianmässigt är inte heller bra. Köper jag istället en produkt som jag vet är bra, men kostar lite mer kanske jag tänker till en gång extra innan jag ger honom ett kex. Hänger ni med hur jag tänker? Genom att förändra vanor samtidigt som man handlar mer eko kan man sätta igång fler goda ringar på vattnet än man anat från början!

2 kommentarer:

hippihäxan sa...

precis så är det! Och jag försöker också säga det till alla som klagar på att eko är dyrt.
Ja, men du blir lite mer rädd om det du köper. Bra för dig och ännu bättre för miljön än bara det faktum att produktionen är eko, det slängs så otroligt mycket mat och kan vi bara få ner svinnet så är mycket vunnet!

Vegomamman sa...

Ja, det tar lite tid att få in "tänket", men när man väl tänkt om så sitter det där i ryggmärgen.