söndag 24 maj 2009

Maskrosbarn
Varför måste vi vuxna alltid tvinga på barnen våra föreställningar om vad som är vackert? Vilken del av naturens skönhet som är värd att beundra?
Treåringen:
- Vad gör du mamma?
- Jag rensar bort maskrosor från gräsmattan.
- Men! Så får du inte göra, då blir det ju inga kvar till mig att plocka!
Svaret är egentligen enkelt; grannarna skulle bli galna om vi sket i att rensa bort våra maskrosor. Men när hans faster fyllde år i helgen ville han inte längre plocka maskrosor till hennes bukett. Och jag kunde inte låta bli att känna mig lite ledsen inombords.

4 kommentarer:

loba sa...

Jo.
Jag har alltid älskat maskrosor och somrarna i föräldrarnas trädgård var full av gråt och tandagnisslan var gång de vuxna skulle rensa bort dem.
Fortfarande är maskrosen med på "tio-i-topp-listan" över mina favoritväxter. De är vackra och användbara (te, vin, bad).

De senaste dagarna, när luften varit full av "maskrossnö" har jag gottat mig i smyg åt hur många gräsmattor dessa frön ska täcka ;)

true_duranie_still sa...

Hej hej, har du ett bra tips på en fungerande "grön frukost" som mättar bra??
Ja har just börjat min resa och känner mig lite lätt vilsen ibland...
Tackar på förhand!
;)

CrimsonAnna sa...

Jag kan hålla med dig-hade vi importerat maskrosen hade den varit en älskad trädgårdsväxt. Du har en klar poäng-fråga mig som alltid gillat "fula fiskar" (visa mig en knottrig mal och jag ler till örsnibbarna)

Vegomamman sa...

loba: Då har du fortfarande förmågan att tänka som ett barn. Eller åtminstone "to think outside the box!"

true-duraine: Jag äter alltid samma furkost; ekologisk naturell yoghurt, blåbär, honung, pumpafrön, valnötter (när vi har hemma) och Saltå Kvarns quinoa musli. Både god och nyttig!

Anna: Och om det finns ett överflöd så uppstår efter ett tag mättnad!