Det är alltid en utmaning att försöka laga god och spännande mat av det som blivit över. Jag vet inte om det blev någon smaksensation denna gång, men helt okej var det i alla fall. Med lite mer mynta i salladen hade det nog blivit lite roligare. Poängen med restmat är ju att man tar det man har hemma, men dressingen tillsammans med melon i en sallad kan vara värt att prova. Champinjonerna är superenkla att göra och dessutom rätt så nyttiga eftersom man inte använder någon olja eller annan marinad.
Grillade champinjoner med brieost
Champinjoner, c:a 4 st per person
Brieost att fylla dem med
Börja med att ta bort foten. Pensla dem inte! Grilla upp och ned en liten stund. Ta sen av dem från grillen och fyll dem med brieost. Grilla igen tills brieosten smält och champinjonerna fått lite färg. Servera direkt!
Syrlig matevetesallad med valnötter och melon (4 personer)
1/2 melon, honung eller någon annan liknande
15 valnötter
2 dl matvete
1 gul paprika
100 g kokt broccoli
1/2 isbergssalladshuvud
1/2 gurka
Saften från en halv citron
2 tsk flytande honung
2 msk rapsolja
Färska myntablad
Örtsalt
Koka mavtetet enligt anvisningarna. Koka broccolin. Skär isbergssalladen fint. Hacka gurkan och paprikan. Skär melonen i ganska stora bitar. Blanda med mavetet, broccolin och valnötterna. Rör ihop en dressing av citronsaften, honungen och rapsoljan. Rör ner myntablad och örtsalt. Häll dressingen över salladen och låt den stå en stund och ta smak innan du serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar