fredag 29 maj 2009

Får du godkänt på bebis-besiktningen?

Lina kommenterade så här i mitt förra inlägg:

"Vad härligt det måste vara att få gå till folk på BVC som har kunskap kring vegetariska barn!Min stora skräck är att om jag någonsin skulle få barn hamnar hos old school-personal som tycker att kött är en livsnödvändighet"

Jo, nu kommer vi överens jag och BVC, men det har inte varit så hela tiden. De hade ögonen på oss i början och jag fick gå på flera extra kontrollvägningar. Nu när de ser att Bebisen håller sin kurva och dessutom är väldigt tidigt utvecklad motoriskt (hon började gå vid 9 månader) så har de en helt annan inställning. De bara öser beröm över henne och sist behövde vi inte ens väga henne ("hon ligger ju spikrakt på kurvan") och de tog alla våra frågor på allvar. Jag hade en fråga om quorn som hon skulle ta med sig och fråga deras dietist om. Så var beredd på att du kanske blir tvungen att bevisa dig för dem innan du får deras förtroende!

2 kommentarer:

maria sa...

åååh, vilken världsbäst blogg! här hoppas jag få bli inspirerad!
i den här familjen äts både kött och vegomat, men jag (som är veg.) skulle önska att det åtminstone blev mer veg. till sonen än vad det blir kött, vilket tyvärr är fallet nu :-(

återkom gärna när du fått svar på quorn-frågan. jag frågade vår bvc-dietist om quorn och hon svarade direkt att det var helt ok att äta, men det kändes ändå som att hon inte riktigt hade koll ... själv tycker jag att det känns lite ... skumt att ge min 9-månaders quorn. det känns liksom lite för "konstgjort", trots att jag själv äter det var och varannan dag.

Vegomamman sa...

maria: Tack snälla för berömmet! Jag vet inte heller riktigt varför vi väntat med quorn. Vi gjorde samma sak med första barnet. Har funderat på om det är som du säger för att det är processat eller att det är svamp, som ju suger upp mycket tungmetaller ur jorden.Jag är också nyfiken på hennes svar!
Hoppas du hittar lite inspiration att laga veg.mat åt sin son :)