tisdag 19 maj 2009

Ädelostlasagne med broccoli + BebisbonusDet här receptet är en uppdatering av ett recept som Maken uppfann någon gång i bloggens begynnelse. Men det är väldigt gott och förtjänar att ta lite mer plats. Bebisvarianten blev också väldigt uppskattad!
4 personer
Ädelostlasagne med broccoli
20 champinjoner
300 g broccoli
2 dl ärtor
Lasagneplattor
Ädelost efter smak
En näve hackade nötter
5 dl matlagningsgrädde
1 msk provencalsk örtkrydda
Riven ost
Balsamvinäger
Soja
Rapolja till stekning
Örtsalt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Förkoka broccoli och ärtor. Dela och stek champinjonerna i rapsolja med vitlök och soja och låt balsamvinäger koka in på slutet. Dela broccolin i ganska små bitar. Hacka nötterna. Blanda matlagningsgrädden med örtkryddan och smula i rejält med ädelost. Lägg broccoli i botten av en form och häll över en tredjedel av vätskan. Lägg lasagneplattor emellan och gör ett nytt lager med champinjoner och ärtor. Häll på en tredjedel till av vätskan. Lägg ett nytt lager lasagneplattor och avsluta med den sista delen av vätskan, smulad ädelost, hackade nötter och riven ost. Gratinera i 30-40 minuter, det brukar stå på paketet med lasagneplattorna! Servera gärna ihop med keso för lite mer protein i måltiden!
Bebisbonus (från 9-10 månader)
Gör i ordning en liten ugnsfast form och lägg små bitar med kokt broccoli i botten. Blanda matlagningsgrädde med provencalsk örtkrydda och keso. Häll lite över broccolin. Lägg ett lagaer med lasagneplattor. Gör ett nytt lager med ärter och lite av vätskan. Lägg ett lager till med lasagneplattor. Avsluta med keso, lite av vätskan och lite riven ost.

2 kommentarer:

Luvan sa...

Tack för receptet på broccolilasagnen, den var uppskattad!! Och lättgjord, hade broccoli över från Ekolådan och ärtpuré i frysen sedan smakportionstiden. Blev väldigt gulligt också i en liten form, behövdes ju bara 2 lasagneplattor... Det gör det så roligt att laga bebismat när man gör i små formar och små kastruller :)

Denise sa...

Låter som en jättegod lasagne! Ska testa den imorgon.

Tänkte fråga om du har någon koll på en bra kokbok med vegetarisk barnmat? Har en dotter som blir 7 månader imorgon och jag är lite orolig över proteininnehållet i den maten jag gör. Några snabba tips på vägen?