fredag 8 maj 2009

Grilla vegetariskt: Vego-macka med quornfilé, halloumi och mayo-dressing


Halloumi:
Skär halloumin i cm-tjocka skivor. Grilla på grillfolie. Vänd ofta så att halloumin inte fastnar. Grilla tills båda sidorna fått färg.
Quornfilé:
Marinera c:a 1 timme. En god marinad:
0,5 dl rapsolja
2 msk soja
0,5 dl rött vin
1 msk torkad rosmarin
2 tsk grillkrydda
3 vitlöksklyftor
1 tsk honung
Grilla ett par minuter på båda sidor så att de får färg.
Mayo-dressing:
2 msk majonäs
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk persilade
Bre mayodressingen på botten av ett foccacia-bröd. Lägg sallad och grönsaker ovanpå. Lägg en quornfilé och en skiva halloumi på grönsakerna. Tryck ihop med en tandpetare!
(Fler vegetariska grill-recept finns arkvierade under grillat)

Inga kommentarer: