måndag 25 maj 2009

Dagens vegetariska barnmat: Med burken som förebild



Bebisen har fått prova en eller annan burk nu. Det är ju rätt behändigt att ha med sig till Öppna förskolan eller fiket. Det som slog mig var hur snabbt hon åt burkarna jämfört med hur hon äter i vanliga fall. Det säger bara swisch så är all mat borta. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men jag tänkte att jag kan ju testa att försöka efterlikna burkmatens konsistens. Typ överkokt pasta och smaklös sås. Närå, men lite såsigare försökte jag göra maten, fast med ordentliga bitar i. Och visst åt hon den lika snabbt som burkarna. Sen vet jag fortfarande inte om det är bra eller dåligt att hon äter snabbare, om det betyder att hon tycker att det är godare eller bara enklare!
Så här gjorde jag:
Kokade små pastasnäckor för sig och broccoli tillsammans med fint skuren morot. Färdigkokta sojabönor från frysen la jag i på slutet. När det var färdigkokt mixade jag det grovt tillsammans med lite turkisk yoghurt, senap och 1 msk riven ost. Smaksatte med en nypa torkad dragon. Resultatet blev att brocclolin blev till sås ihop med yoghurten medan pastan, moroten och sojabönorna fortfarande var lite bitiga. Helt okej!

2 kommentarer:

Luvan sa...

Så himla praktiskt att vi har jämnmånadiga bebisar, med tanke på alla finfina recept du bjussar på!

Vegomamman sa...

Luvan: Ibland så, när inspirationen faller på :)