måndag 25 maj 2009

Snabb lägesrapport

Treåringen har haft nästan 40 graders feber i natt och ont i örat på det. Bebisen känns trött och klängig, somnade om för en timme sedan efter att ha varit vaken i bara 2 timmar. Kanske hon håller på att bli sjuk också? Dagens planer är alltså vårdcentralen 10:30, sen apoteket. Att försöka hålla mina två rosenknoppar på gott humör och försöka dricka så många koppar kaffe som möjligt när tillfälle ges.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, får jag tipsa om lökomslag för onda öron?! Du kanske redan kan det, men jag skriver ändå. Detta är värt att prova, även om man inte är så förtjust i "mumbo jumbo"... Örvärk är ju så svårt att få bukt på! Hacka gul lök och värm upp hacket i micron några sekunder så att det blir uppvärmt. Inte för varmt dock, för barnet ska ha det på örat sedan! Lägg hacket på en bit gammalt lakan eller liknande och vik ihop till en litet paket. Lägg paket på det onda örat och sätt över t ex ett pannband eller en mössa, så att paketet hålls på plats. Låt det sedan sitta! Detta brukar hjälpa omedelbart! Jag brukar byta hack efter ett par timmar, så att nya ångor kommer in... Pröva - det skadar ju verkligen inte. Det handlar INTE om att stoppa lök I örat, utan paketet ska ju vara utanför örat. Lycka till! / Åsa i Falun

Vegomamman sa...

Åsa: Nu var det tack och lov inte öroninflammation, men jag ska föra ditt tips vidare och lägga det på minnet till nästa gång han får ont i örat!