lördag 23 maj 2009

Finaste Syster-yster!Vissa saker kan bara min syster förstå. Vi har samma uppväxt och samma referensramar. Vissa saker berättar jag bara för henne, eftersom det skulle låta helt knäppt i någon annans öron. Ofta handlar det om att förstå sig själv i förhållande till sin bakgrund. När andra säkert skulle ha tappat tråden efter 5 minuter kan hon efter en timme sammanfatta och säga precis vad det är jag försöker komma fram till. Nu ska hon flytta. Till Umeå. Det är många, många timmars tågresa ifrån mig. Men jag förstår och stöttar hennes beslut. Hon och pojkvännen har tröttnat på Stockholm, på trängseln och den ibland lite stränga stämning som råder här. De flyttar ut till ett torp i skogen för att ägna sig åt sitt skapande. Musik, konst och skrivande. Det är modigt att utmana vårt "working 9-5 samhälle" på det viset tycker jag!

Jag kommer att följa dem genom nystartade bloggen At Norrbacka gård. Där de skriver om sitt skapande och sin strävan mot ett så hållbart liv som möjligt. Det kan ni också göra om ni vill.

4 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Jag förstår att du tycker det är synd. Du verkar dock ta det fint och jag tycker din syster är mycket modig.

Jag har förövrigt varit en elak vegetarian idag.

Vegomamman sa...

Anna: Nu blir jag nyfiken, berätta!

Brita sa...

Vad fint skrivet! Jag kommer att sakna er nåt otroligt där uppe i skogen=( Kanske blir det billigare att åka tåg snart, jag hoppas på det, i så fall kan jag komma och hälsa på ofta.

Vegomamman sa...

Brita: Det tar jag som ett löfte!