måndag 11 maj 2009

Vegetarisk barnmat: Solgul cous cous med bönor och grönsaker (från 9-10 månader)


Idag var första gången som jag lagade samma mat åt mig, Treåringen och Bebisen. Det är stort! Och alla åt dessutom bra.
1/4 squash
1 röd paprika
2 morötter
2 dl kokta mungbönor eller andra bönor. Gröna linser passar också bra!
1 1/2 dl cous cous
Rapsolja
1/2 tsk grama masala
1/2 tsk gurkmeja
1 vitlöksklyfta
Tärna morot, paprika och squash och låt dem koka i 10 minuter. Tillsätt färdigkokta bönor på slutet. Häll av vattnet. Koka cous cousen. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt kryddorna. Fräs grönsksblandningen lätt i oljan och kryddorna och vänd runt cous cousen så att den får fin gul färg. Salta efteråt med lite örtsalt till dig själv och de större barnen.

5 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Såg riktigt mumsigt ut. Jag skulle inte bli besviken om jag blev bjuden på lunch och den såg ut sådär

Vegomamman sa...

Anna: Jag tyckte faktiskt också att det var riktigt gott!

malin sa...

Åh, såg typ gott ut :) Blir att testa någon dag! :D

Vegomamman sa...

Malin: Gör det, men om inget litet barn ska vara med och äta, koka cous cousen i buljong så blir det lite smakrikare :)

MondoCane sa...

Ååååhh, så mumsigt det ser ut! Inspirationen flödar.