lördag 2 maj 2009

Vegetarisk och GI-rätt grillmiddag med mozarellafyllda paprikor



Ja, nu får det vara slut på frossandet i snacks, ris och vit pasta ett tag. Det finns ändå en gräns för hur mycket kroppen klarar av. I alla fall min. Det blir en sväng till med en lite striktare variant av vegetarisk GI. Kvällens grillmiddag fick alltså sällskap av en sallad med sojabönor, morotsstavar och gräddost. Bara långsamma kolhydrater och protein från sojabönor och mozarella, som är en proteinrk ost.
Grillade mozarellafyllda paprikor (4 personer)
4 röda paprikor
2 paket mozarella
4 vitlöksklyftor
Dela och kärna ur paprikorna. Grilla halvorna med insidan neråt tills de börjar få färg. Skiva vitlöken tunt. Skär mozarellan i tjocka skivor. När paprikahalvorna fått färg tar du av dem och lägger ungefär en halv vitlöksklyfta och en tjock skiva mozarella i varje halva. Grilla igen med utsidan neråt under lock tills mozarellan har smält. Enkelt och gott. Ingen marinad behövs.
Sojabönssallad med yoghurtdressing
1 påse blandsallad (70g)
400 g sojabönor
1 röd lök
1/2 gurka
3 gula tomater
1/2 blomkålshuvud
1 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 näve färska korianderblad
Örtsalt
Skiva rödlöken och tomaterna. Skär gurka i stavar och dela blomkålen i mindre bitar. Blanda med sojabönorna och salladen. Blanda yoghurt, olivolja, örtsalt och koriander. Rör sedan ner blandningen i salladen så att det blir krämigt. Servera tillsammans med paprikorna, morotsstavar och Castellos goda, ekologiska gräddost med smak av vitlök och örter.

Inga kommentarer: