lördag 23 maj 2009

Mvh ledsen och besviken köttätare

Idag satt jag och läste igenom lite gamla inlägg i bloggen och hittade en kommentar till inlägget "Blir barn frivilligt köttätare", daterad 20 april:

"Det här känns väldigt konstigt och det mest naturliga som finns är väl ändå att äta kött ?! inte en enda person med nått i huvudet skulle väl strunta i och ge sitt barn kött, kött är FAKTIST protienrikt och hjälper barnet och växa. att vara vegitarian är bara en fix ide som "djurvänner" har kommit på, jag tror själv att djuren skiter fullständigt i om du äter dom, mest humana är väl ändå att äta djuren om man åndå måste döda dom... för om man inte skulle ha ihjäl djuren skulle det bli överbefolkat med vissa arter och till slut får dom ont om mat, som i sin tur göra att du måste svälta och det kan leda till sjukdomar vilket göra att djuren dör av mer plågsamt än om man skjuter ihjäl dom! desutom finns det inte tilräckligt med vegarianisk mat för att alla ska kunna överleva utan kött! mvh ledsen o besviken köttätare"

Det är så skönt att få intelligenta och genomtänkta kommentarer på bloggen. Att vara "vegitarian" är alltså en fix idé som djurvänner kommit på och "inte en enda person med nåt i huvudet skulle väl strunta i att ge sitt barn kött." Men det mest spännande är teorin att om man inte har ihjäl djuren skulle det bli överbefolkat och de skulle dö en plågsam död av sjukdomar. Tror inte den besvikne köttätaren tänkt på att majoriteten av allt kött kommer från djur som fötts upp av människor i syftet att bli just kött.

Så du ledsna och besvikna köttätare, jag vet inte vad jag ska säga för att göra dig glad igen, men du behöver i alla fall inte bekymra dig för mig och min familj. Jag lovar att våra barn får i sig protein så att de klarar sig. Sojabönor är FAKTISKTockså proteinrikt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett gott skratt!

Hannah sa...

Man blir ju nästan rädd när man läser sånt där (och då menar jag inte bara den dåliga och nästintill oförståeliga svenskan!). Det är märkligt att vegomotståndare alltid har så himla "genomtänkta" skäl till att äta kött. Kan inte folk tänka MINST tre gånger innan de skriver sånt där dravel? I'm on your (and the animals') side!

Lina sa...

Nämen, FY på dig som gör dina läsare ledsna och besvikna!! :-P

Ja, vad ska man säga? Jag kanske är elak nu men sådant där kan man ju inte ens ta på allvar, haha!
Ja förutsatt att det inte är en 11-åring som har formulerat kommentaren...

Anonym sa...

din blogg gör mig så inspirerad! det tycker om din mix av etiska frågor, produkter och recept, varav det sistnämda jag tar till mig mest eftersom jag har lite dålig matfantasi... ha det fint!

CrimsonAnna sa...

Ja du, jag är på din och Hannahs sida. Vill du veta varför jag varit mean and green idag så får du kika i min blogg

Vegomamman sa...

Anonym: Varsågod :)

Hannah: Ja, mycket genomtänkta! :)

Lina: Nej, jag hade inte tagit upp det om jag inte tyckt att det var ganska roligt. Det är knappast så att man tar åt sig när argumentationen ser ut på det där viset!

Anonym: Tusen tack och lycka till i köket!

Anna: Det har jag gjort :)

Ullis sa...

På tal om halloumi... Det tycker jag du ska göra. Jag har den med tranbär i kylen, ska testa den snart också. Och nu har jag ju höga förväntningar kan jag säga! När pepparen var så god.

hippihäxan sa...

Ha, ha,,, ja verkligen genomtänkt.
Skulle man bli konfronterad med de argumenten har man ju svårt att ge svar på tal, man är ju liksom inte på samma planet...

Vegomamman sa...

Ullis: Ska definitivt testa, kanske nu i veckan!

hippihäxan: Olika planeter var ordet!