onsdag 13 maj 2009

Rocky filosoferar om ekovin

Han är bra skarp ändå, Martin Kellerman! Detta är fotat direkt från dagens DN.
5 kommentarer:

magthmrod sa...

Ecologica som jag antar att de syftar på (måste vara det vanligaste ekologiska vinet) är faktiskt inte särskilt gott! Vet dock inte om det beror på avsaknaden av insektsmedel.

Vegomamman sa...

Jag har testat ett par ekoviner som jag gillade, men så är jag ingen kännare direkt längre. Dricker för lite vin helt enkelt!

maja sa...

Hehe, Rocky är bra! Men jag har svårt att tro att det beror på ekologiskt/icke-ekologiskt om ett vin är gott. Det påminner mig om när man införde eko-kaffe på ett universitetsfik i Umeå och alla tyckte det smakade gyttja (jag vet inte, för jag dricker inte kaffe) och därmed drog många slutsatsen att allt eko-kaffe var skit. Jag är varken vinkännare eller kaffekännare men enligt mig är det en rätt banal slutledning, smaken hänger väl på kaffeböna eller vindruva, inte insektsmedlens vara eller icke-vara.

maja sa...

..är det inte så att ekologiskt vin odlas som vin gjordes förr, på gammalt vis, innan bekämpningsmedel och massproduktion? Isåfall borde ju vinkännare (dit inte jag räknas) anse att ekologiskt vin smakar bättre, för det är liksom det rena, ursprungliga... nått sånt.. :)

Vegomamman sa...

Maja: Jag läste en intressant artikel om ekovin i Allt om mat för ett tag sen, jag ska se om jag kan hitta informationen igen och skriva om det!