torsdag 7 maj 2009

Stadigt på kurvan

Vi var på BVC på förmiddagen. Det är skönt att kunna konstatera att Bebisen följer sin kurva perfekt nu, eftersom de höll på och larvade sig med det en del när hon var mindre. Annars liknar BVC-besöken ganska mycket ett "förhör". Du har inte börjat röka? (Neej, varför skulle jag det?) Har hon skadat sig ordentligt någonting? Hur mycket alkohol dricker du? Har ni med barnen på fester?
Det är klart att det är bra att det finns en "kontrollinstans", men varför utgå ifrån att man inte har koll på läget alls? Det finns ju inget som indikerar att vi skulle missköta barnen, så då kan man kanske gå lite mer diplomatiskt till väga? Eller har jag fel?

5 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Nä, jag fasar för dagen jag skaffar barn. Håller med om det är för mycket "förhörsmentalitet" ino både hälso- och sjukvård.

Vegomamman sa...

Anna: Tur att man inte är en osäker förstagångsförälder längre, det bvc jag gick till med treåringen var inte alls sådär!

hippihäxan sa...

Sånna förhör har jag aldrig fått :P men jag har en känsla av att tanterna på Bvc är lite rädda för mig... undrar varför? Kanske för att jag har fött barnen hemma, de vet att de inte har något att säga till om, för jag gör som jag vill ändå :)

Vegomamman sa...

hippihäxan: Ha, ha, jag får försöka bli lite mer skräckinjagande helt enkelt!

annalin sa...

Jag var nyss gravid, och tyckte det var lite lustigt att min (för övrigt utmärkta) barnmorska frågade sådär i vecka 25 och 30 hur mycket cigg & alkohol jag intog nu.
För om man inte rökt tidigare är det ju vanligt att man börjar när man är i sjunde månaden, eller..?