tisdag 19 maj 2009

Var finns det lyxig vegetarisk mat i Stockholm?

Jenny frågade mig var vi brukar gå ut och äta i Stockholm när vi vill lyxa till det. Problemet är att vi nästan aldrig går ut och äter längre, och när det händer blir det med största sannolikhet på Kvarterskrogen eller den lokala Indiern. Nog för att vi har söta och trevliga barn, men deras bordsskick är det inte så mycket bevänt med och det är lätt att bli lite obekväm på ett finare ställe i sällskap med någon som alltid lägger hälften av sin mat på golvet under stolen.
Men det kanske är någon annan som har koll på bra vego-ställen? Det behöver nödvändigtvis inte vara en vegetarisk restaurang, men ett ställe som serverar bra vego-mat med lite lyxkänsla. Har ni något tips så dela gärna med er!

11 kommentarer:

Läshäxan sa...

Jag har två favoriter. Hermitage på Stora Nygatan 11 i Gamla stan och Lao Wai på Luntmakargatan 74, nära Rådmansgatan.
Hermitage är lite mer gemytligt, personalen har tidigare inte varit särskilt trevlig, men maten är god och budgetvänlig.
Lao Wai serverar helt vegansk mat från Sichuanesiska och Taiwanesiska köken. Fantastiska smakupplevelser!!! Gå dit!

Vegomamman sa...

Läshäxan: Lao Wai har länge legat på min lista över ställen jag vill besöka, nu blev jag så himla sugen! Får försöka fixa barnvakt någon kväll..

Cecilia sa...

Finns en vegetarisk (om inte vegansk kanske?) mittemot Goodstore på söder. har inte ätit där själv, men hört gott om det. Vet ite hur det är med barnvänlighet, men det går ju att kolla upp.

loba sa...

Jag tänkte också tipsa om La Wai som ju är Stockholms i särklass bästa vegorestaurang.

På söder finns två rätt bra och lite enklare ställen nära varandra, Chutney och Babajan. Babajan är inte helvego men serverar mycket vegetariskt och veganskt. Chutney serverar bra stadig mat till både lunch och middag. Katarina Bangata båda två.

Brita sa...

Kokyo, japansk restaurang på Sveavägen, de har fantastisk egentillverkad tofu och många olika rätter att välja mellan!

Ullis sa...

Det var ett tag sen jag var där nu men, restaurang Malaysia på Luntmakargatan 98 i Stockholm har alltid varit trevlig och har god mat. Inte ett renodlat veggoställe med de har ett tiotal vegetariska rätter, med tofu och "låtsaskött" t.ex.

hilli sa...

å herreguud,gå till hermans på fjällgatan och ät buffe!olika teman och grill på onsdagar,glöm för allt i världen inte att käka stora lass av hummusen!gött!

Vegomamman sa...

Vad mycket bra tips, inser att det var alldeles för länge sedan vi besökte en restaurang med riktigt bra vego-mat!

Anonym sa...

Det finns ingen lyxig vegetarisk restaurang i stockholm, buffeer, lunch, eller café-känsla finns det. Lao wai är det bästa stället, men är väldigt litet och lätt klaustrofobiskt ställe. Trist för oss som gillar att glassa till det då och då. Man får resa utomlands!

Anonym sa...

Om ni inte upptäckt Mistral i Enskede är det så dags! Vegetarisk gourmet-mat med en smakupplevelse även för icke-vegetarianer. Kan varmt rekommenderas

Ida sa...

Vill man lyxa till det rejält har Fredsgatan en vegetarsik avsmakningsmeny.