onsdag 13 maj 2009

Indisk gryta med potatis och blomkål och citronyoghurt



Idag provade vi den här indiska grytan enligt det här recept från ICA. Det står att den ska lagas i en traktörgryta, men det vet jag inte ens vad det är, så det fick bli en vanlig kastrull. Det kanske är någon annan som vet vad som är speciellt med en traktörgryta?
Sen använde jag blandade frön från anis, senap och fänkål tror jag, inte bara senapsfrön som det står i receptet. Annars har jag nog följt receptet. Om jag lagar grytan igen kommer jag att fräsa potatisen, blomkålen och löken i lite olja tillsammans med kryddorna innan jag kokar dem, jag tror det blir godare. Allt som allt en helt okej vardagsmåltid som var relativt lättlagad.
Till bebisen: Jag kokade potatis, blomkål och ärtor med kryddor, fast utan buljong. Riset kokar jag utan salt till alla så att hon kan äta.
Citronyoghurt
Skalet av en halv citron
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Örtsalt
Riv citronskalet och blanda med den turkiska yoghurten. Pressa i vitlöksklyftan och smaka av med örtsalt.

2 kommentarer:

malin sa...

Tack för dina "hur mkt bönor man ska äta osv tips" :) Vart så inpirerad av dina recpet att jag lagar cous cous med linser och grönsaker imorrn.

Vegomamman sa...

Malin: Vad kul! Lycka till!