tisdag 26 maj 2009

Vegetarisk barnmat: Spaghetti och grönsaker i tomatsås (8 månader)Jag fortsätter med burken som förebild ett tag till. Det betyder bland annat en bejublad återkomst för mixerstaven. Men man får passa sig så man inte mixar för slätt. Dagens vegetariska barnmat var superenkel att laga och gick hem hos bebisen. Det här receptet räcker till ungefär 4 portioner, så att man har lite extra att frysa in.

1 burk krossade tomater (400g)
1/2 dl vatten (ungefär)
100 g frysta sommargrönsaker (ungefär)
Några kvistar färsk timjan
En nypa torkad oregano
En rejäl klick färskost med vitlök från Castello (eller grädde som också rundar av smaken)
En vitlöksklyfta
1 msk olivolja
100 g spaghetti

Koka spaghettin för sig eller använd sparad från gårdagens middag. Koka upp sommargrönsakerna i den krossade tomaten och späd med lite vatten. Tillsätt örtkryddorna och olivoljan och pressa i vitlöksklyftan. Koka i ungefär 5 minuter. Ta av från spisen och rör i färskosten för att runda av smaken lite. Mixa grovt med mixerstaven och klipp sen i lagom stora bitar av spaghettin. Servera med en klick keso för mer protein.

3 kommentarer:

true_duranie_still sa...

Halloj igen! tack för frulle-tipset!
Nu undrar jag om du har ngt bra recept på en hyfsat snabb / billig och helst god grönsaksröra??

Tack på förhand!
// S ;)

Vegomamman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vegomamman sa...

True-duranie: Det är lite svårt att veta vad du menar med grönsaksröra, det finns så mycket olika. Men under etiketten "Grytor" finns flera snabblagade och billiga varianter. Lycka till!