torsdag 14 maj 2009

Hirsburgaren blev en storfavorit!


(En väldigt lättjobbad smet!)
Precis som Anna som tipsade om receptet, så älskade hela vår familj det här receptet på hirsburgare. En riktig barnfavorit alltså, väldigt lätt att äta! Maken blev dessutom glad över att den antagligen går att grilla. Idag stekte jag dem bara i en vanlig stekpanna. Eftersom hirsburgaren inte har lika högt proteininnehåll som bönburgare kan det vara schysst att ha en liten bönsallad till. Jag passade på att använda tinade sojabönor som fanns i kylskåpet tillsammans med rödlök och en skvätt balsamvinäger.
(Kylskåpsrester)
Såsen på burgaren är gårdagens citronyoghurt pimpad med lite majonäs, mer vitlök och färsk koriander.

4 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Kan meddela att den är tänkt att grillas:) Blir mkt i grillpanna också

annalin sa...

Jag gjorde också bollar istf burgare, eftersom sådan lättare faller sönder enl min erfarenhet.
Tyvärr blev det inte alls uppskattat av vår kräsna 2½-åring. Tror att fetaost kanske är en smak man måste vänja sig vid, hon hade aldrig ätit det förr.

Frida M sa...

Anna: Den ska absolut testas på grillen i sommar!

annalin: Treåringen kan också vara lite kräsen, men fetaost gillar han!

IdaCathrine sa...

Vi brukar äta hirsburgarna med linsgryta, tzatsiki och en stoor sallad. en enkel linsgryta med gul lök, lite slantade morötter, gröna linser, krossade tomater, buljong.
Det är supergott tillsammans!