lördag 14 februari 2009

Vardag hos Vegofamiljen 3

Eftersom Treåringen tillbringat början av helgen hos mormor och morfar hade vi bara en liten bebis att ta hand om under lördagen. Vad gör man då? Storstädar? Renoverar? Sover?

Nej, man åker in till stan och går i lugn takt i de affärer man annars inte hinner besöka så ofta, och fikar på något ställe man nästan glömt att det existerade.

07:00 Bebisen vaknar och hon och Maken går upp och myser en stund.

09:00 De väcker mig med Alla hjärtansdags uppvaktning.

09:30 - 11:00 Vi äter frukost, gör iordning oss och springer runt och vimsar som vanligt.

12:00 Parkerar på vackra Långholmen



12:15 Promenerar från Långholmen mot Götgatsbacken. Maken fyndar byxor och jag köper Alla hjärtansdags present till Maken (lite sent, jag vet!)



13:00 Inspekterar utbudet på Ekovaruhuset och köper present till Syster-yster som snart fyller år och varma, goa tofflor till Bebisen från Disana. Fötterna verkar vara det som växer snabbast på små bebisar! Planerar en utförligare rapport om Ekovaruhuset i den andra bloggen imorgon.



14:00 Fikar på kafé Soda vid Mariatorget, ett av våra gamla stamställen. Fortfarande samma sparsmakade inredning och samma hummussmörgås. Deras latte har faktiskt lyft sig ett snäpp. På väggen hänger ett bissart foto av en köttklump med märkningen "Linda Lindström".






15:00 Promenerar Hornsgatan tillbaka mot Långholmen.

16:30 Stannar vid Ica Maxi i Botkyrka för att handla inför kvällens middag när Treåringen och mormor och morfar väntas tillbaka. Auberginelindade quornfiléer med mozarella och grönsaksmos står på menyn.


18:15 Vi har saknat Treåringen massor, men nu är goseplutten hemma hos oss igen, ganska så förkyld. Han verkar i alla fall ha haft det jättebra! Vi äter middag och avslutar i sedvanlig Svensson-anda kvällen med Schalgerfestivalen.

1 kommentar:

Ensamvarginna sa...

Låter som en fin dag.
De där dagarna behövs.