Den här paellan, som också är hämtad ur Saltå Kvarns kokbok, var oerhört smakrik och saftig. Dessutom väldigt lättlagad och bra vegetarisk GI-mat! Jämfört med originalreceptet har jag tagit bort kyckling och räkor (naturligtvis) och lagt till quornbitar istället.
4 personer
3 dl dinkel matvete
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten zucchini
100 g haricot verts
1 röd paprika
125 g frysta gröna ärtor
125 g champinjoner
1/2 paket saffran
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 dl stark grönsaksbuljong
Olivolja till stekning
1/2 paket quornbitar
Svarta oliver
Rostade pumpakärnor
Koka dinkel enligt förpackningens instruktioner. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchini, paprika och haricot verts i bitar. Skiva champinjonerna. Fräs lök, vitlök, bönor och zucchini i en tjockbottnad kastrull i olivolja.Rör ner saffran och häll på grönsaksbuljong och tillsätt den kokta dinkeln. Koka grytan på svag värme i c:a 0 minuter. Tillsätt ärtor, paprika och svartpeppar och låt sjuda en stund till. Fräs champinjoner och quornbitar i olja med grillkrydda och svartpeppar i en stekpanna vid sidan av tills de är genomstekta. Blanda i oliver och rostade pumpakärnor sist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar