onsdag 25 februari 2009

Dinkelpaella från Saltå Kvarn


Den här paellan, som också är hämtad ur Saltå Kvarns kokbok, var oerhört smakrik och saftig. Dessutom väldigt lättlagad och bra vegetarisk GI-mat! Jämfört med originalreceptet har jag tagit bort kyckling och räkor (naturligtvis) och lagt till quornbitar istället.
4 personer
3 dl dinkel matvete
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten zucchini
100 g haricot verts
1 röd paprika
125 g frysta gröna ärtor
125 g champinjoner
1/2 paket saffran
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 dl stark grönsaksbuljong
Olivolja till stekning
1/2 paket quornbitar
Svarta oliver
Rostade pumpakärnor
Koka dinkel enligt förpackningens instruktioner. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchini, paprika och haricot verts i bitar. Skiva champinjonerna. Fräs lök, vitlök, bönor och zucchini i en tjockbottnad kastrull i olivolja.Rör ner saffran och häll på grönsaksbuljong och tillsätt den kokta dinkeln. Koka grytan på svag värme i c:a 0 minuter. Tillsätt ärtor, paprika och svartpeppar och låt sjuda en stund till. Fräs champinjoner och quornbitar i olja med grillkrydda och svartpeppar i en stekpanna vid sidan av tills de är genomstekta. Blanda i oliver och rostade pumpakärnor sist.

Inga kommentarer: