onsdag 18 februari 2009

En vanlig kikärtsgryta - Vegetarisk budgetmat


Insåg att jag inte hade lagt in något recept på kikärtsgryta, och det måste ju varje vego-blogg med självaktning ha. Det här är en riktig budgetvariant som passar bra när kassan är skral i slutet på månaden.
4 portioner
400 g krossade tomater
1 dl vatten
3 dl kokta kikärtor
2 morötter
1 gul lök
1 grön paprika
1 näve bladpersilja
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk mald ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk grönsaksfond
Salt
Peppar
Olja till stekning
Hacka löken och slanta morötterna. Dela paprikan i lagom bitar. Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vtilök och garam masala, spiskummin och gurkmeja i några minuter, tills löken fått lite färg. Slå över krossade tomater och vatten. Tillsätt grönsaksfond, ingefära, salt och peppar. Låt puttra under lock i 10 - 15 minuter på svag värme. Smaka av med mer salt och rör i en näve bladpersilja. Servera tillsammans med ris och en klick turkisk yoghurt. Om du äter enligt Vegetarisk GI är grytan god utan ris också, men då räcker det inte till fyra personer.

1 kommentar:

Harald sa...

när ska kikärtorna i?