torsdag 19 februari 2009

Rotfruktspytt med bluecheesetopping


Den här kombinationen är lite oväntad, och kom till utifrån vad som fanns i kylskåpet. Helt otippat var det en riktigt fin smakkombination! Tillsammans med stekt ägg blir det dessutom en näringsriktigt sammansatt måltid. När jag kokade rotsakerna lät jag bli att salta i vattnet för att enkelt kunna mixa en middag till Bebisen samtidigt.
4 personer
4 morötter
8 små potatisar
1 palsternacka
1/2 kålrot
1 gul lök
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 näve bladpersilja
Persilade
Salt
Peppar
Olja till stekning
Topping:
100 g blåmögelost
3 dl turkisk yoghurt
Örtsalt
Skala och skär rotfrukter och potatis i små tärningar. Koka i c:a 15 minuter. Fräs skivad vitlök, ingefära och lök i olja ett par minuter och häll sedan i de förkokta rotsakerna. Vänd runt rotsakerna i vitlöken och ingefäran och fräs på svag värme. Krydda ordentligt med persilade, salt och peppar och rör i en näve bladpersilja som får stekas lite på slutet tillsammans med rotsakerna. Mosa blåmögelosten i yoghurten och smaka av med örtsalt. Servera tillsammans med stekt ägg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här var den godaste pytten jag någonsin ätit! Jag la till lite blomkål i pytten och använde blå- och vitmögelost istället för vanlig blå.
Tack så hemkt mycket för detta goda recept och alla andra såklart!

Kram från en daglig besökare =)