söndag 1 februari 2009

Marockansk Böntagine (Vegetarisk GI-mat)


Det här receptet är hämtat ur Vegetariskt från Marocko av Kirsten Skaarup. En del ändringar är gjorda från originalreceptet dock. Det är en mustig gryta där myntan ger en tydlig karaktär och den känns lätt och fräsch att äta. Vi åt den tillsammans med fullkornsbulgur. Treåringen var jag tvungen att muta med blåbärssorbet till efterätt, då åt han ganska bra av grytan också.
Böntagine (4 personer)
250 g kidneybönor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 ekologiska ägg
4 msk olivolja
3 röda paprikor
1 msk paprikapulver
2 msk hackad persilja
2 msk hackad färsk koriander (vi använde torkad istället)
2 msk hackad färsk mynta
2 burkar hela konserverade tomater
Socker
Salt
Hacka lök och vitlök och låt dem fräsa i olivolja tills de blir genomskinliga. Tärna paprikan och stek lätt tillsammans med kidneybönorna och koriander, mynta (spara lite), persilja och paprikapulver. Häll på tomaterna och tillsätt en nypa salt och lite socker. Låt sjuda c:a 15 minuter. Knäck tre ägg vid sidan av (för att undvika skalrester) och porchera dem sedan i grytan. Rör i lite myntablad alldeles på slutet. Klart att servera!

3 kommentarer:

Viktig människa sa...

Vilken fin blogg du har!

CrimsonAnna sa...

Blåbärssorbet eller inte, jag tycker ni har en duktig treåring. Lagade du grytan i en äkta tagine med?

Frida M sa...

Anna:Nej.. det var maken som lagade och han anväde gjutjärnsgrytan:)

V.M: Tack så mycket!:)