torsdag 5 februari 2009

Parmesanklyftpotatis och coleslaw med morötter och rödlök


Parmesanklyftpotatis ( 4 personer)

12 potatisar
2 dl färsk riven parmesan
Rapsolja
Grillkrydda

Sätt ugnen på 200 grader. Börja sedan med att tvätta potatisarna noga. Dela sedan i klyftor. Häll oljan i en långpanna och vänd runt potatisklyftorna i oljan tillsammans med grillkrydda. Ställ potatisklyftorna med skalet nedåt. Låt dem stå så i ugnen första 20 minutrarna, ta sedan ut och rör om och låt vara i ugnen ytterligar 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg. När potatisen är klar tar du ut den och häller över i en någon slags ugnsfast form. Häll över parmesanosten och rör om försiktigt så att inte potatisen blir alldeles mosad. Servera genast.


Coleslaw med morötter och rödlök (4 personer)

1/4 Vitkålshuvud
2 små morötter eller 1 stor
1 rödlök
2 dl ekologisk créme fraiche
1,5 dl majonäs
Örtsalt
Peppar

Strimla vitkålen fint. Riv morötterna grovt. Skär rödlöken tunnt. Blanda majonäsen och créme fraichen ordentligt och vänd runt vitkål, morot och rödlök så att det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar. Förbered gärna några timmar innan det ska serveras.

Inga kommentarer: