måndag 9 februari 2009

Mexikansk majssoppa med korvslantar


Majssoppan finns i diverse olika varianter ute på nätet, men det här är min tolkning, en ganska tjock och matig variant. Gott blev det i alla fall! Om det är barn som ska vara med och äta soppan brukar jag dela upp det i två kastruller och göra en mildare variant vid sidan av. Ska någon riktigt liten äta smaksätter jag med örtkrydda, t.ex. smulad timjan, istället för taco kryddan och skippar löken. Det kräver nästan ingen extra jobb eftersom soppan är så lättlagad ändå.


4 personer

8 dl fryst majs
5 dl grönsaksbuljong
2 dl ekologisk vispgrädde
1 stor gul lök
8 sojakorvar
1/2 påse taco krydda
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Örtsalt
Olja till stekning

Hacka löken fint och fräs i lite olja i botten på kastrullen. Häll på grönsaksbuljongen och vispgrädden och lägg i den frysta majsen. Låt det koka upp och tillsätt ungefär hälften av taco kryddan, paprikapulvret, cayennepeppar och örtsalt. Låt sjuda en stund tills majsen är mjuk. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen och smaka av med örtsalt. Tina de frysta korvarna i micron. Slanta och stek dem i stekpanna tillsammans med resten av taco kryddan. Servera ihop med soppan och något gott bröd.

Inga kommentarer: