tisdag 17 februari 2009

Stuvade morötter med quornbullar och cous cous - Dagens vegetariska barnmat i två varianter



Det här är säkert någon slags fuskvariant som en riktig husmor skulle fnysa åt, men det går fort och är enkelt. Gott var det, tyckte åtminstone Bebisen. Treåringen är inte så van vid mina "husmanskostexperiment" och var ganska misstänksam.


2 protioner (en bebis och en treåring)

1 stor morot
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
Svartpeppar
Persilade

Skala och slanta moroten. Låt koka under lock i c:a 15 minuter. Smält smör i botten av en kastrull och vispa i vetemjölet snabbt innan du häller på mjölken. Vispa hela tiden medan det tjocknar. När stuvningen har en bra konsistens lägger du i de färdigkokta morötterna och rör runt. Ta ur några morotsbitar och lite av såsen och mosa med gaffel till bebisen. Rör ut med cous cous och servera med en proteinkälla, t.ex. keso. Sedan kryddar du stuvningen sparsamt med svartpeppar och persilade. Servera med quornbullar (färdiga) och cous cous.
(Bebisvarianten)

Inga kommentarer: