tisdag 3 februari 2009

Bebisäggröra (Vegetarisk barnmat)


Idag fick Bebisen smaka ägg för första gången. Hon var väldigt skeptisk kan jag säga, men vi provar väl igen imorgon. Receptet som jag använde kommer från "Första Mosboken" av Johanna Westman. Den är väldigt pedagogisk på det sättet att det följer med en pekbok till barnet. Där framgår också sambandet mat-djur med all önskvärd tydlighet. Äggröran är från 6 månader om du började med smakportioner vid 4 månader. Bebisen bör ha provat en del proteinkällor från växtriket som röda linser och ärtor. Det är också bra om du introducerat mjölkprodukter innan; t.ex. keso.
1 bebisportion
1 ekologiskt ägg
2 msk mjölk
1 klick smör
Smält smöret sakta i en kastrull. Knäck ägget i ett glas vid sidan av (för att undvika skalrester). Häll i ägget och mjölken när smöret är smält och rör tills du får en bra konsistens.

Inga kommentarer: