torsdag 12 februari 2009

Dagens vegetariska barnmat - Morot med basilika och riven ost



Bebisen nobbar fortfarande äggröra helt och hållet. Det är det enda som hon inte börjat tycka om efter att ha provat några gånger, hon spottar noga ut varje liten äggbit som jag försöker stoppa in. Så fort hon lärt sig prata kommer hon väl säga att hon ska bli vegan! Däremot var morotsröran med riven ost en riktig hit, och den var enklast i världen att göra också så det är ju bra. Mosad avocado går också ner utan problem. Vi provade även lite ris och gröna linser till middagen, och det verkade också falla damen på läppen. Den passar från 6 månader om du började med smakportioner runt 4 månader.
Morot med basilika och riven ost (c:a 2 portioner)
1 stor morot
1/2 msk finhackad basilika
1/2 msk mild fint riven ost
1 tsk raps-och linolja
Skär moroten i bitar och koka mjuka (c:a 20 minuter). Mixa grovt och blanda med den rivna osten, basilikan och oljan. Servera med t.ex. keso och potatis, ris eller pasta.

2 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Man ser ju att hon vill säga "Utsökt mamma"

T.o.m jag blir sugen när du skriver om barnmat

Frida M sa...

Mamma.... jag vill bli vegan:)