Söndagsmiddag med syster+pojkvän och några av mina käraste vänner ända från gymnasietiden. Det fick bli en vegetarisk viltgryta med quornbitar, rotsaker och kantarellsoppa. Till det svartvinbärsgelé och kokt potatis.
Den här grytan har blivit en succé båda gångerna vi bjudit på den. Anledningen tror jag är att den är ganska oväntad som vegetarisk rätt. Vegetarianerna blir lyckliga över att få äta något som smakar som "mammas mat" och köttätarna blir glatt överraskade att det inte serveras linsbiffar.
Receptet? Det hittar du arkiverat under "Grytor". Eftersom syster-ysters pojkvän är vegan gjorde vi en sådan variant också. Det är bara att byta ut kantarellsoppan mot tofugrädde och skippa quornbitarna, lägg till någon mer rotsak istället, t.ex. palsternacka.
1 kommentar:
Jättesnygg dukning. Nu blir jag sugen på att laga viltgrytan nästa gång jag bjuder på middag.
Skicka en kommentar