torsdag 1 januari 2009

Nyårsafton
Nyårsafton i år blev en lugn historia. Tre småbarnsföräldrar och tre småbarn och en massa gott att äta. Fyverkerierna såg vi genom köksfönstret tillsammans med ettåringen "Lilla A" som inte kunde sova för allt oväsen utan var uppe och åt kex och vindruvor istället.


Meny


Förrätt: En klassiker på vegovis. Fullkornstoast med en röra av créme fraiche och tångkaviar toppad med citron, dill, finhackad röd lök och finhackade urgröpta tomater.

Till det drack vi upp bubblet som vi köpt eftersom chansen var ganska stor att vi skulle vara ganska trötta runt tolvslaget...


Huvudrätt: Rotmos gratinerat med honung och halloumi serverat tillsammans med dinkelbiffar (recept finns i tidigare inlägg). Sallad av ruccola med syrlig citrondressing.


Dessert: Ljuvlig mintchokladtårta med after eight som väninnan C bakat.

Jag har blivit lovad receptet...Förrättsklassiker på vegovis (4 personer)
4 skivor rostade fullkornsbröd
2 dl gourmet créme fraiche
1 burk tångkaviar (svart)
1 tomat
1/2 röd lök
1 citron
Färsk dill till garnering
Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Rör i tångkaviaren i créme fraichen. Gröp ur tomaten och finhacka den. Finhacka löken. Lägg en klick av créme fraichen med tångkaviar på varje brödskiva. Strö över hackad lök och tomat. Garnera med några kvistar färsk dill och en citronskiva.

Inga kommentarer: